geplaatst 24 augustus 2017 at 06:16 by Bert Beuvink

Hannoveraanse zweethondenpups te koop

Half juli 2017 heeft onze rashond “Helga von Kluger” een nestje gezonde pups geworpen. De vader is de Hannoveraan “Roy von Pruisen”, Roy is een praktijkhond zonder stamboom. Wel boekt hij de beste resultaten in onze omgeving.

Wij wonen in het merengebied in noord-oost Polen, midden in een 19.000 ha jachtveld. Hierdoor komen onze Hannoveranen veel in contact met het echte zweetwerk.

De pups zijn af te halen of te bezorgen rond de 1e week van november
– Alles volgens de nieuwe Nederlandse wetgeving
– De pups worden gesocialiseerd bij ons ( volop jacht, contact met wild)
– U kunt vanzelfsprekend de pups komen bekijken of ik kan u referenties geven

Wat verstaan wij verstaan onder socialiseren :

– de pups komen bij ons thuis en ontmoeten daar kinderen en volwassenen
– rondom de boerderij leren ze diverse dieren te respecteren (paarden, kippen, konijnen enz)
– we nemen ze mee in de auto naar het dorp en naar plekken met veel mensen
– wandelen met ze over de weg om auto’s te ontmoeten
– gaan mee naar de training waar ze jagers en andere jachthonden ontmoeten
– we bezoeken de veearts
– leren ze eenvoudige commando’s als zitten en komen

 

De Hannoveraanse Schweiszhund ( of Hannoveraanse Zweethond, Hannoverscher Schweiszhund, Leithund, Leihond ) behoort tot de rassengroep van de Drijvende Honden of Zweethonden en komt, zoals de naam duidelijk laat vermoeden, uit Hannover, Hoog Saxen in Duitsland. Zware Speurhonden werden gekruist met lichtere Keltische honden en dit resulteerde in de Hannoversche Schweiszhund. Het ras werd, net als zijn voorouders, voornamelijk gebruikt voor het jagen in een meute. Hij wordt vooral aangewend voor de jacht op hert of wild zwijn. Zij begonnen de jacht en na hen werden de kleinere honden op het wild losgelaten. Het zijn erg onvervaarde, zeer zelfverzekerde en wantrouwende honden ten opzichte van vreemden. Vaak hebben ze ook een grove en stugge bovenvacht. De honden zijn gemiddeld 36 cm hoog. Deze honden worden tegenwoordig vooral gebruikt als Speurhonden, en worden geprezen vanwege hun reukvaste neus. De Hannoveraan, die laag op zijn benen staat en nogal aan de zware kant is, in wezen een middelgrote hond, die er gezet uitziet. De Hannoveraan ligt aan de oorsprong van de lichtere Beierse Bergzweethond. Het is een echte full prof zweethond. Ze hebben een zeer goede neus en zijn spoorvast. Ook is het doorzettingsvermogen van deze honden erg goed en is het uithoudingsvermogen groot.

Op de kaart

Ontvang als eerste de beste advertenties

Blijf op de hoogte en ontvang wekelijks updates (geen spam!)