29 april 2016 by Redactie in Nieuws

Kabinet legt de invoer van jachttrofeeën nog verder aanbanden

Het kabinet heeft ervoor gekozen om de invoer van jachttrofeeën nog meer aan banden te leggen. De invoer van jachttrofeeën was al redelijk beperkt, maar het is nu uitgebreid met een aantal extra dieren die je niet meer mag invoeren in Nederland. Op de lijst stonden er al een heleboel, maar daar zijn een aantal beschermde diersoorten bijgekomen. De olifant, nijlpaard en de leeuw zijn een van de dieren die erbij zijn gekomen op de verboden lijst.

Lees het volledige artikel op: Nos en bekijk het interview met de minister die erop reageert.

Voor Europese jachttrofeeën blijft de wet ongewijzigd, alle Europese dieren mag je invoeren en uitvoeren in Europa. Hier zijn geen veranderingen van de wet mogelijk op eigen houtje, dit is allemaal Europese wetgeving die niet zomaar gewijzigd is.

Er zijn geen schrikbarende hoeveelheden qua aanvragen, zoals wordt geschetst in het artikel: In totaal zijn er tussen 2012 en 2015 27 aanvragen gedaan om een trofee naar Nederland te halen. Het ging om leeuwen, beren, olifanten, panters, bokken, apen, wolven en lynxen. Zeventien aanvragen werden afgewezen, meldt het ministerie.

Wat vinden jullie ervan? Weegt de mogelijke maatschappelijke onrust die mogelijk zal ontstaan zwaarder dan de individuele belangen van een jager?

Laat een reactie achter